پیرگوشی بخشی از روند طبیعی افزایش سن است که ممکن است از 30 یا 40 سالگی شروع شود؛ در دهه هشتم زندگی بیش از نیمی از افراد از کم شنوایی قابل توجه، همراه با مشکلات اجتماعی، روانی و فیزیکی رنج میبرند. |
شنوایی چیست؟
حس شنوایی، توانایی دریافت اصوات به وسیلهی شناسایی ارتعاشهای ایجاد شده درون گوش میباشد. توانایی ما در شنیدن و درک اصوات، راه ارتباط ما با دنیای اطراف است؛ شنوایی معمولا حسی است که همیشه روی آن حساب میکنیم، در برنافن نیز هدف ما خوب شنیدن شماست.
بدون توانایی خوب شنیدن، ارتباطات و تعاملات اجتماعی محدود و کیفیت زندگی ما به طور چشمگیری تحت تاثیر قرار میگیرد. کمشنوایی ناشی از بالا رفتن سن یا پیرگوشی، بخشی از روند طبیعی افزایش سن است و برای جبران آن نیاز به استفاده از سمعک میباشد؛ مانند بسیاری از افراد سالمند که به دلیل پیرچشمی نیاز به استفاده از عینک دارند.
کم شنوایی چیست؟
-
کاهش حساسیت شنوایی
-
میزان کمشنوایی
چگونه شنوایی خود را ارزیابی کنیم؟ با مراجعه به متخصص شنواییشناس و انجام ارزیابی جامع شنوایی، میتوانیم از وضعیت دقیق سیستم شنوایی خود مطلع شویم. کمشنوایی به انواع ملایم، متوسط، شدید و عمیق دستهبندی میشود.
-
انواع کمشنوایی
کمشنوایی حسی-عصبی به عنوان بخشی از روند طبیعی افزایش سن رخ میدهد. این نوع کمشنوایی، 90 درصد از انواع کمشنواییها را شامل میشود و معمولا در اثر آسیب به گوش داخلی (حلزون و عصب شنوایی) با عواملی نظیر: در معرض صداهای بلند قرار گرفتن، صدمات سر، عوامل ژنتیکی، بیماریها، تومورها و داروهای خاص رخ میدهد.
کمشنوایی انتقالی نوع دیگری از انواع کمشنوایی است که وجود یک مشکل مکانیکی در گوش خارجی یا میانی، باعث بروز اختلال در انتقال امواج صوتی به گوش داخلی میشود.
کم شنوایی بخشی از روند طبیعی افزایش سن است.کم شنوایی ممکن است از 30 یا 40 سالگی شروع شده و در دهه هشتم زندگی بیش از نیمی از افراد از کم شنوایی قابل توجه، همراه با مشکلات اجتماعی روانی و فیزیکی رنج می برند. |
زمانی که زندگی شروع به محو شدن میکند
کمشنوایی میتواند اثر چشمگیری بر درک گفتار داشته باشد، به ویژه در موقعیتهایی که نویز زمینه وجود دارد. تشخیص دادن به موقع نشانههای کمشنوایی، از اهمیت بسزایی برخوردار است.
آیا شما یا افراد نزدیک به شما:
معمولا از اطرافیان میخواهند که حرفشان را تکرار کنند؟
در مکالمات گروهی مشکل شنوایی دارند؟
فکر میکنند دیگران آرام صحبت میکنند؟
اگر کسی از پشت سر با آنها صحبت کند، نمیشنوند؟
صدای تلویزیون یا ضبط ماشین را بیش از حد زیاد میکنند؟
از رفتن به رستورانها و جشنهای پرسر و صدا وحشت دارند؟
3 گام برای خرید سمعک
-
شنوایی خود را ارزیابی کنید
اگر نگران حس شنوایی خود هستید با مراجعه به یک متخصص شنواییشناس، از او بخواهید تا سیستم شنوایی شما را ارزیابی کند
-
به یک مرکز شنواییشناسی مراجعه کنید
با یک متخصص شنواییشناس برای بررسی نیازها و اولویتهایتان تماس بگیرید
-
راهحل مناسب را پیدا کنید
کارایی سمعکهای مختلف را امتحان کنید تا بهترین گزینه را که به خوبی نیازهای شما را برآورده میسازد، بیابید